عکاس واقعه طبس: من و حسن باقری اولین گروه رسانهای در محل حادثه بودیم
۴۴ سال از شکست مفتضحانه آمریکاییها در صحرای طبس میگذرد. شکستی که روز ۵ اردیبهشت ۱۳۵۹ در پی طراحی عملیات پنجه عقاب و نفوذ آمریکاییها به خاک کشورمان اتفاق افتاد و هلیکوپترها و خلبانهایشان بر اثر طوفان شن دچار سانحه شدند و در آتش سوختند.
«بهرام محمديفرد» نخستین عکاسی بود که این واقعه مهم تاریخی را به ثبت رساند. روایت او از حضور در محله حادثه و صحنههایی که دیده بود را در ادامه میخوانیم.
عصر روز جمعه ۵ ارديبهشت ۱۳۵۹ از حزب جمهوري اسلامي خبر واقعه طبس را به ما دادند. سردبير روزنامه به من و غلامحسین افشردی [شهید حسن باقری؛ فرمانده نابغه جنگ] گفت: «بايد به طبس برويد.»
بنده به همراه شهيد باقري و يك راننده، با جيپ آهو راه افتادیم و صبح روز ۶ ارديبهشت به عنوان نخستين عكاس و خبرنگار به طبس رسيديم. فقط ۲ هليكوپتر سالم در آنجا ديديم كه يكي راست جاده و ديگري چپ جاده قرار گرفته بود. يكي از هليكوپترهاي منهدم شده توسط جنگندههاي خودمان بمباران شده بود و هنوز در شعلههاي آتش ميسوخت. از يك هواپيماي سی ۱۳۰و يك هليكوپتر كه به هم برخورد كرده و جز تلي از خاكستر و آلومينيوم ذوبشده چيزي باقي نمانده بود.
خلبان سی ۱۳۰ پاهايش شكسته و به خاطر شدت درد دندانهايش را روي هم فشار داده بود و ساعتش به رغم دماي بالاي انفجار بنزين هواپيما هنوز كار ميكرد و ديگر خلبانان و خدمههاي هواپيما به بيرون پرتاب شده بودند كه هنوز كلاه داشتند. يكي بهرو افتاده و يكي به پشت و سوخته بود.
بعد از تهیه گزارش، به زیارت امام رضا(ع) رفتیم
گزارش تصويري تهيه كردم اما امكاناتي در شهرستان فراهم نبود تا عكس را ارسال كنم. شهيد «حسن باقري» هم گفت: «حالا كه تا اينجا آمدهايم براي زيارت به مشهد هم برويم» من ابتدا مخالفت کردم. اما با اصرار حسن باقری به مشهد رفتیم. ساعت ۱۲ شب رسيديم مشهد و چون هنوز صفحهبندي روزنامه باز بود، شهيد باقري براي روز ۷ ارديبهشت گزارش خود را تلفني ارائه داد. من هم عكسها را پس از بازگشت به تهران ارائه دادم كه در روزنامه چاپ شد.
ثبت دیدگاه