
سرگذشت شهیده فرشته با خویشی (از شهدای کردستان)
تا شهدا: فرشته در خرداد ماه سال ۱۳۳۹ ،در روستای «خشکین» از توابع شهرستان «مریوان» در خانواده ای متدین دیده به جهان هستی گشود و تحت تربیت والدینی مومن رشد و پرورش یافت. او به علت شرایط خاص اجتماعی آن دوران، موفق به تحصیل نشد و از این نعمت محروم گردید. فرشته با اینکه درس نخوانده بود، اما از ذکاوت و هوش سرشاری برخوردار بود، هنرهای مختلفی را آموخته بود. او چون یاوری دلسوز همراه و هم پای پدر و مادرش بود، در کمک و مساعدت به آنان همیشه آماده بود.
فرشته در سال ۱۳۵۳ ازدواج کرد و در روستای«در گاشیخان» سکونت اختیار نمود، مدتی بعد، همراه خانواده به شهر مریوان نقل مکان کرد.
در سال ۱۳۶۳ به دلیل بمباران های مکرر رژیم بعث عراق، مجبور به ترک شهر مریوان شد و به اتفاق همسر و فرزندانش در روستای ننه رحل اقامت افکند.
فرشته بانویی از خیل عاشقان و دلسوختگان انقلاب اسلامی و از مریدان جان بر کف اما راحل بود. از همان ابتدای حضور نیروهای رزمنده در مریوان، در حد توان همکاری خود را با مجموعه های ارزشی انقلاب آغاز نمود. او انقلاب اسلامی را تجلی گاه آرزوهایش می دانست و اعتقاد داشت: تنها امام خمینی (ره) است که می تواند در این روزگار نابسامان بار دیگر اسلام را احیا نماید و ارزش های دینی را در راستای حمایت از انقلاب اسلامی را وظیفه ی خود می دانست و در این زمینه از هیچ کوششی دریغ نمی کرد.
در روستای «ننه» و شهر«مریوان» همه ی مردم او را به عنوان زنی انقلابی می شناختند، فعالیت های گسترده ی فرشته، عناصر ملحد کومله را وادار به عکس العمل نمود، آن ها که دم از آزادی می زدند، نتوانستند آزاد اندیشی زنی را تحمل نمایند، لذا در سحرگاه روز سی و یکم مرداد ماه سال ۱۳۶۶ منزل این بانوی قهرمان را مورد حمله قرار دادند، او را دستگیر کردند و در جوار منزلش تیر باران کردند، تا برگ دیگری بر دفتر جنایات خود بیافزاید.