اخبار

رشد آگاهی مردم نسبت به روز شهید با اقدامات بنیاد

به گزارش تا شهدا؛ حجت الاسلام عزیزی شهدا را ولی نعمتان انقلاب خواند و اولین اقدام امام خمینی (ره) بعد از ورود به ایران اسلامی بعد از چهارده سال تبعید و حضورشان در بهشت زهرا را بسیار معنادار دانست و گفت: هر جا یاد و خاطره شهدا باشد، نکات تربیتی فراوانی برای ما به وجود خواهد آمد. اگر این نکات تربیتی را دریافت کردیم خوش به حالمان می‌شود، اگر نه باختیم.
وی حسرت مقام شهدا را از جمله آثار یاد شهدا دانست و گفت: انسان وقتی با خودش فکر می کند می بیند، عجب! اینها در کوچه پس کوچه‌های زندگی با ما بودند، همکلاس ما بودند، هم‌دوره‌ ما بودند، هم‌غذای ما بودند، هم‌کلاس ما بودند، هم‌خویش ما بودند، هم‌محله‌ ما بودند، اما الان به جایی رسیدند که ما باید مقابل مزار و حَرَمِشان بایستیم و بگوییم «اَلسَّلامُ عَلَيکمْ‏ يا اَوْلِيآءَ اللَّهِ وَ اَحِبَّائَهُ».
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان شمالی مقام شهدا را بسیار بزرگ و برجسته عنوان کرد و با تبیین این حقیقت که مقام شهادت مختص معصومین(ع) است، ادامه داد:  باید در احوالات شهدا بررسی و تعمق کرد و دید که شهدا چه کار کردند که این مقام فوز و رستگاری را به آنان دادند .
وی افزود:  یک فرمایشی امیرالمؤمنین(ع) دارد، «نَسأَلُ الله مَنازَل الشُهَداء»، خدایا از تو مسئلت می‌کنم این مقام شهید را به من بدهی.
 حجت الاسلام عزیزی در پاسخ این سوال که مقام شهید چیست، گفت: مقام شهید یعنی حیات جاودان. مقام شهید یعنی عِنْدَ رَبِّهِمْ يرْزَقُونَ، مقام شهید یعنی مغفرت همه‌ گناهان، مقام شهید یعنی شفاعت، این مقام شهید است. آدم وقتی مقام شهید یادش می‌آید باید حسرت بخورد و زود دست به دعا بردارد و بگوید: اَللهُمَّ ارزُقنَا تُوفِيقَ الشَهادَة فِي سَبيلِك.
 حجت الاسلام عزیزی گفت: در روایت داریم به ارواح مؤمنین و مؤمنات در عالم برزخ گفته می‌شود دوست دارید به عالم دنیا برگردید؟ می‌گویند: نه! به آنها گفته می‌شود، چرا؟ می‌گویند که در اینجا وضع ما خیلی بهتر است. مؤمنین و مؤمنات دوست ندارند به دنیا برگردند. یک گروه می‌گویند ما دوست داریم برگردیم به دنیا! آنها چه کسانی هستند؟ آنها شهدا هستند. آنها می‌گویند که می‌خواهیم برگردیم به دنیا یک بار دیگر جان خود را فدای دین اسلام بکنیم و لذت شهادت را دوباره بچشیم .
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان شمالی همچنین گفت: امروز جوانان ما خیلی دوست دارند، داستان و رمان بخوانند، چرا داستان‌های خیالی و افسانه می‌خوانیم. باید زندگی شهدا را خواند  که واقعی است و از سبک و سیره ایشان درس گرفت.
 وی پناه بردن جوانان به الگوهای بی ربط را آفتی بزرگ خواند و گفت: جوانان امروز ما دنبال الگو می‌گردند، چرا دنبال الگوهای بی‌ربط می‌گردند، باید دنبال الگوهایی بگردند که در زمین و آسمان زیباترین بودند. ما شهدای فراوانی داریم که هر کس در محله و جامعه خود بگردد می تواند الگوی خودش را پیدا کند .
حجت الاسلام عزیزی با بیان این حقیقت که شهدا حجت را برای همه تمام کردند، گفت: اتمام حجت برای چی؟ خیلی‌ها می‌گویند که نمی‌شود که درست بود. نمی‌شود خوب بود. نمی‌شود با دین زندگی کنیم، با دین کاسبی کرد، با دین رفت‌و‌آمد کرد ولی شهدا نشان دادند که می شود و حجت را بر ما تمام کردند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: هیچ کس نمی‌تواند در روز قیامت بهانه بیاورد و بگوید که چرا من نتوانستم به تکلیفم عمل کنم. خدا یکی از زمان خودمان را به عنوان اتمام حجت می آورد و ما دهنمان بسته خواهد شد. شهدا اتمام حجت‌ هستند.
وی در ادامه شهادت را فنا شدن انسان برای نیل به سرچشمه نور و نزدیك شدن به هستی مطلق دانست و گفت:  شهادت عشق به وصال محبوب و معشوق در زیباترین شكل است.
حجت الاسلام عزیزی در خصوص تاریخچه تاسیس بنیاد، گفت: بنیاد در ۲۲ اسفند سال ۱۳۵۸، به فرمان امام(ره) تاسیس شد و دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی و اداری است و امور آن طبق مقررات و قوانین مربوط به نهادهای عمومی غیردولتی و در چهار چوب اساسنامه مصوبه و آیین نامه های مربوط زیر نظر رئیس جمهور و نظارت عالیه مقام معظم رهبری اداره می شود.
وی احیا، حفظ و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت طلبی، زنده نگه داشتن یاد شهیدان و حفظ آثار آنان، تجلیل و تکریم از خانواده های معظم شهیدان، جدیت در امور فرهنگی خانواده های شاهد، خوداتکایی و قانونمند کردن ارایه خدمات به آنان و بسیج امکانات نظام به منظور پراکندن عطر ملکوتی شهادت در جامعه را محور فعالیت های این نهاد مقدس برشمرد و ادامه داد: البته سابقه اولیه این نهاد به دوران آغاز قیام امام(ره) به سال ۱۳۴۲، باز می گردد. بعد از قیام خونین پانزده خرداد ۱۳۴۲ گروهی از روحانیون انقلابی و مبارز و افراد نیکوکار به دستور امام(ره) ماموریت یافتند تا به خانواده های شهدا رسیدگی کنند، که این کار در طول سال های مقاومت و مبارزه ادامه یافت و در سال های۵۷ – ۱۳۵۶، دامنه وسیع تری پیدا کرد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان شمالی افزود:  بعد از پیروزی انقلاب، برای سامان دادن بیشتر به امور شهدا و خانواده های آنان، با فرمان امام(ره) بنیاد آغاز به کار کرد که با آغاز جنگ تحمیلی و بیشتر شدن تعداد شهیدان، وظیفه و تکلیف بنیاد سنگین تر شد.
حجت الاسلام عزیزی توجه به شأن و جایگاه شهدا و اهمیت فرهنگ ایثار و شهادت در نظام مقدس جمهوری اسلامی را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت:  شورای عالی انقلاب فرهنگی با درک اهمیت این موضوع در سال ۱۳۸۳ طی مصوبه ای ۲۲ اسفند ماه را به عنوان روز بزرگداشت شهدا اعلام و در تقویم رسمی کشور ثبت کرد.
وی ادامه داد: بر این اساس بنیاد شهید و امورایثارگران با توجه به اهمیت موضوع تلاش کرده است برنامه های ویژه و تأثیرگذاری جهت آشنا سازی و گرامیداشت شهدا در میان همه­ اقشار و گروه ها اجرا کند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان شمالی گفت: چنانکه طبق نظرسنجی که در سال گذشته انجام شد با توجه به اقدامات سازنده بنیاد میزان آگاهی مردم نسبت به این روز در مقایسه با سال های گذشته رشد قابل توجهی داشته است.
حجت الاسلام عزیزی در پایان برنامه های اجرایی استان خراسان شمالی به مناسبت ۲۲ اسفند را اعلام کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا