اخبار

دیدار وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با خانواده نخستین شهید انقلاب

به گزارش تا شهدا؛ در این دیدار سید حسن هاشمی به جایگاه رفیع شهیدان انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: استاد نجات اللهی به عنوان نخستین استاد شهید راه انقلاب اسلامی، افتخار همه و به ویژه جامعه علمی و دانشگاهی کشور است.
وزیر بهداشت ضمن گرامیداشت یاد و خاطره استاد نجات اللهی به روان او و همه شهدای انقلاب اسلامی درود فرستاد و برای پدر گرامی وی آرزوی تندرستی کرد.
وی در دیدار با پدر، خواهر و برادر شهید نجات اللهی به مرور خاطرات انقلاب پرداخت و گفت: این دیدار همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی برای من مغتنم و فراموش نشدنی است.
وزیر بهداشت در این دیدار پس از دریافت کتاب «یادنامه استاد شهید کامران نجات اللهی» که به همت پدر این شهید بزرگوار و سازمان دانشگاهیان جمع آوری شده بود با اهدای لوحی از خانواده این شهید انقلاب اسلامی تقدیر کرد که متن آن به شرح زیر است:
«خانواده محترم شهید کامران نجات اللهی»
با سلام
سی و هفت سال از روزهای پر التهاب و سرشار از حماسه و فداکاری پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد. روزهایی که هر لحظه آن، خاطره ای ماندگار بود خاطره هایی ریشه دوانده در جان و دل مردم این سرزمین که زنده است و زنده خواهد ماند.
یکی از آن روزها، به یقین پنجم دی ماه است، روزی که نام استاد کامران نجات اللهی، در تاریخ ایران زمین، جاودانه شد آزاد مردی از خطه قهرمان پرور کردستان که در ۲۷ سالگی به جمع استادان دانشگاه پلی تکنیک تهران پیوست و با ایثار جان شیرین، بر عهد خود با خدایش وفا کرد.
استاد نجات اللهی نه اولین شهید دانشگاه بود و نه آخرین این قافله. شهادتش اما یک بار دیگر اثبات کرد که دانشگاهیان، در تمام بزنگاه های تاریخی این کشور نه تنها در کنار و همراه و همزبان مردم بوده اند، که هر گاه لازم بوده، برای دین و آیین و ملک و مملکت خود ایستادگی و جان فشانی کرده اند.
بر خود لازم می دانم یک بار دیگر یاد آن استاد شهید را گرامی دارم و از درگاه خداوند کریم و سبحان بخواهم به یکایک ما توفیق ادامه دادن راه آن رادمرد را عطا فرماید.»
در این دیدار حمید علی صمیمی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران و تعدادی از مسئولان حضور داشتند.
کامران نجات‌اللهی مشهور به استاد نجات‌ اللهی یکی از استادان دانشگاه پلی‌تکنیک تهران بود که همزمان با خیزش مردم در جریان انقلاب اسلامی در تحصن استادان و دانشجویان دانشگاه‌های تهران شرکت کرد و با حمله مأموران گارد رژیم شاهنشاهی به تجمع آنان در روز ۵ دی ماه ۱۳۵۷ به شهادت رسید.
وی ۷ مرداد سال ۱۳۳۰ در شهر بیجار متولد شد، در دی ماه آخرین سال زندگی او، یعنی زمانی که استاد فقط ۲۷ بهار از عمر خود را پشت سر گذاشته بود، نزدیک به ۷۰ نفر از دانشگاهیان اعم از استادان و مدرسان برای اعتراض به ورود مأموران نظامی به دانشگاه‌ها و همچنین دستور تعطیلی این مراکز، تحصنی را شکل داده بودند که در ساختمان مرکزی وزارت علوم واقع در خیابان ویلا برپا شده بود. با حمایت اقشار دیگر از این تحصن، رژیم عوامل نظامی را به محل اجتماع و تحصن استادان دانشگاهی گسیل کرد و در حالی که استاد نجات‌اللهی در حال سخنرانی بود تیری از سلاح یک سرهنگ نظامی به سوی او شلیک شد و به شهادت رسید.
روز بعد، مراسم تشییع جنازه وی به صحنه اعتراضی دیگر تبدیل شد. هزاران تن از مردم که در صف اول آن چهره‌هایی چون آیت‌الله محمود طالقانی حضور داشتند به خیابان ریختند تا پیکر این استاد جوان شهید را به سمت بهشت زهرای تهران ببرند. نیروهای نظامی بار دیگر به این مراسم که تظاهرات اعتراضی دیگری را رقم زده بود و علاوه بر اقشار مختلفی از مردم معترض، استادان، دانشجویان و اعضای سندیکای نویسندگان و خبرنگاران هم در آن شرکت داشتند، حمله بردند و با ریختن خون تعداد زیادی از شرکت‌کنندگان، بر آمار شهدا و مجروحان افزودند. این امر باعث شد نام استاد بیش از پیش بر سر زبان‌ها افتد و به یکی از چهره‌های شاخص در جریان اعتراضات و تظاهرات علیه رژیم پهلوی تبدیل شود.
گفتنی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی خیابان ویلا در پاسداشت یاد وی به اسم او نامگذاری شد. مزار این استاد شهید در قطعه ۲۴ بهشت زهرای تهران قرار دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا